egy bio-ház építésének története

Kíváncsi vagy, hogy állnak a munkálatok? Iratkozz fel, hogy értesíthessünk!

Anya, Apa, szalmaházat építünk!

…avagy hogyan fogadta a család, mikor beavattuk őket a házunk terveibe. Röviden, korántsem zökkenőmentesen.

Ez természetes.

És itt most nem a szerkezetre gondolok, hanem az első reakciókra.

Természetes, hiszen ez jól tudjuk, nem számít egy elterjedt technológiának. Itthon egyáltalán nem ismert, nem hallani megépült példákról, pláne nem a médiában, ismerősöktől. Az egyedüli, ami ilyenkor eszükbe jut az embereknek, amihez leginkább tudják magunkban hasonlítani, az nagyapáink háza, vagy az úgymond “Skanzen-házak”. Valahogy egy olyan időnek az emlékezeteit hozzák fel bennük, ami számunkra az elavult, régi, idejétmúlt dolgokat idézi. Míg a fiatalabb generációnál inkább a visszanyúlás ahhoz, ami régen is már jó volt, csak időközben elfelejtettük. Érdekes párhuzam, kettősség.

Mindegyik igaz és egyik sem,

azt gondolom. Valóban egyfajta visszanyúlás a régihez, de közben a modern tudásunkkal, technológiákkal ötvözve, újragondolva, így mindenből a legjobbat, számunkra jót tudjuk alkalmazni.

Sokat beszélgettünk a családdal ezekről, összegezve számukra is, mik vezettek minket az adott döntéseinkhez, átbeszéltük a kérdéseiket, aggályokat is. Ez számomra is nagyon hasznos volt, jó volt közben visszanézni a tervezési füzetemet, azt a fejlődést, amit mi is megtettünk a kezdeti útkereséstől, kutatómunkától. Megértettem, hogy ami már nekem egy lépésnek tűnik, az valójában számunkra is hosszú és biztonytalanságokkal teli folyamat volt, mint egyfajta ismerkedési szakasz, ami nem hagyható el, a legjobb kapcsolatoknál sem. 🙂

Mára úgy érzem, igazán szerencsések vagyunk, mert a szeretteink nem csak megbarátkoztak a gondolattal, hogy ilyen “különc” házban szeretnénk lakni, hanem őszintén támogatnak is minket, úgy a döntésünkben, mint akár majd a bálarakásban.

Izgalmas lesz ez mindannyiunknak. Már nagyon várom. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ajánlott bejegyzések:

peczka-szilvia-epitesz

Bemutatkozás

Péczka Szilvia vagyok, okleveles építészmérnök.
Diplomámat a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem építész karán szereztem. Már tanulmányaim alatt igyekeztem minél több szakmai tapasztalatot gyűjteni, kipróbálni magam számomra új területeken, minél többet tanulni és ellesni a már gyakorló építészektől, tapasztalatokat gyűjteni.

A másik építész a családban.

Nochta Tamás vagyok, Szilvihez hasonlóan okleveles építészmérnök. Míg ő a kreatív, én a műszaki (és kocka) dolgokat kedvelem. Épületek tervezésével egyáltalán nem foglalkozom, sokkal inkább az építészet informatikai oldala érdekel: Hogyan tudunk hatékonyabbak lenni építészként az informatikai lehetőségek segítségével.

miert bio_covid

Miért bio? Egyáltalán milyen egy bio-ház?

A fogalom-meghatározás előtt azzal kezdeném, hogy nem a “trendi” elnevezés fogott meg, és terveztünk erre egy házat, hanem összeszedtük az elképzeléseinket, vágyainkat, amikhez ez a megnevezés egész jól passzol.

peczka-szilvia-epitesz

Péczka Szilvia vagyok,
Okleveles Építészmérnök

Örömmel segítem álmaitok otthonának kialakítását több éves itthon és külföldön szerzett építészeti tapasztalatommal, legyen szó új építésről, átalakításról, bővítésről vagy korszerűsítésről. 

Összeszokott szakági tervező partnerekkel dolgozom együtt családi házak és társasházak tervezésén, akik munkáját is koordinálom. 

Ha bármilyen kérdésed merülne fel, esetleg te is szeretnél egy energiatakarékos bio-házat a családodnak, keress bátran az alábbi elérhetőségeken:

Kövess a közösségi médiában!

Anya, Apa, szalmaházat építünk!

…avagy hogyan fogadta a család, mikor beavattuk őket a házunk terveibe. Röviden, korántsem zökkenőmentesen.

Megosztás:

Facebook
LinkedIn

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ajánlott bejegyzések:

Péczka Szilvia
Okleveles Építészmérnök

Örömmel segítem álmaitok otthonának kialakítását több éves itthon és külföldön szerzett építészeti tapasztalatommal. Legyen szó új építésről, átalakításról, bővítésről vagy korszerűsítésről. Összeszokott szakági tervező partnerekkel dolgozom együtt családi házak és társasházak tervezésén, akik munkáját is koordinálom. Bővebb információért keress a megadott elérhetőségeken.