egy bio-ház építésének története

Kíváncsi vagy, hogy állnak a munkálatok? Iratkozz fel, hogy értesíthessünk!

Az első kapavágások

A két darabból összeálló telkünk egyik fele elég buja növényzettel telepített, a másik fele inkább kiskerti jellegű néhány gyümölcsfával. Ahhoz, hogy el lehessen kezdeni az építkezést, telekrendezéssel kellett kezdenünk.

Általában igyekszünk helyi megoldásokat keresni, ezek a leggazdaságosabbak. Illetve „gyüttmentként” (Martonon így hívják az újonnan betelepülő lakosokat) nem árt, ha már az elején új ismerettségekre teszünk szert. Falubéli ismerősöktől érdeklődtünk helyi vállalkozók után, akik meg tudják csinálni a fák kivágását, a tuskók kihúzását, a zöldhulladék elszállítását és a terep minimális rendezését. Szerencsére két szuper vállalkozót is javasoltak nekünk, akik rövid határidővel vállalták ezeket a feladatokat. Nekünk gyakorlatilag csak nyitni és zárni kellett nekik a telket, ők mindent zökkenőmentesen intéztek számunkra. Ez nagy segítség volt, hiszen a rengeteg teendő mellett igyekeztünk a kerítés építést is minél jobban sürgetni. (Ekkor még nem tudtuk, hogy a megfelelő kivitelező megtalálása és a hitel ügyintézés mennyire el fog húzódni…de erről még írunk külön.)

fas-telek
Szerencsére több gyümölcsfa is meg tudott maradni.

A szomszédaink felé mihamarabb meg akartuk csinálni a kerítést. Erre azért volt szükség, mert a meglévő kapun munkagépekkel szinte lehetetlen a közlekedés, az utca felől mindenképpen ki kell majd bontani a kerítést, szabad utat biztosítva a kertszomszédok irányába. Megterveztem a leendő kerítést: Mivel növénnyel szeretnénk futtatni ezt a részt, így drótháló kerítésre esett a választásunk. Viszonylag gyorsan kivitelezhető és nem igényel túl sok karbantartást sem.

Némi utánajárás után költség megtakarítás céljából mini építőtábort szerveztünk a családnak: elkészítettem a mennyiségelést, megrendeltem és kiszállítottam az építőanyagokat és három nap alatt felépítettük közösen a szomszédok felé az új kerítésünket. Nagyon ügyes volt a csapat! 🙂

Családi építőtábor

Ajánlott bejegyzések:

peczka-szilvia-epitesz

Bemutatkozás

Péczka Szilvia vagyok, okleveles építészmérnök.
Diplomámat a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem építész karán szereztem. Már tanulmányaim alatt igyekeztem minél több szakmai tapasztalatot gyűjteni, kipróbálni magam számomra új területeken, minél többet tanulni és ellesni a már gyakorló építészektől, tapasztalatokat gyűjteni.

A másik építész a családban.

Nochta Tamás vagyok, Szilvihez hasonlóan okleveles építészmérnök. Míg ő a kreatív, én a műszaki (és kocka) dolgokat kedvelem. Épületek tervezésével egyáltalán nem foglalkozom, sokkal inkább az építészet informatikai oldala érdekel: Hogyan tudunk hatékonyabbak lenni építészként az informatikai lehetőségek segítségével.

miert bio_covid

Miért bio? Egyáltalán milyen egy bio-ház?

A fogalom-meghatározás előtt azzal kezdeném, hogy nem a “trendi” elnevezés fogott meg, és terveztünk erre egy házat, hanem összeszedtük az elképzeléseinket, vágyainkat, amikhez ez a megnevezés egész jól passzol.

peczka-szilvia-epitesz

Péczka Szilvia vagyok,
Okleveles Építészmérnök

Örömmel segítem álmaitok otthonának kialakítását több éves itthon és külföldön szerzett építészeti tapasztalatommal, legyen szó új építésről, átalakításról, bővítésről vagy korszerűsítésről. 

Összeszokott szakági tervező partnerekkel dolgozom együtt családi házak és társasházak tervezésén, akik munkáját is koordinálom. 

Ha bármilyen kérdésed merülne fel, esetleg te is szeretnél egy energiatakarékos bio-házat a családodnak, keress bátran az alábbi elérhetőségeken:

Kövess a közösségi médiában!

Az első kapavágások

A két darabból összeálló telkünk egyik fele elég buja növényzettel telepített, a másik fele inkább kiskerti jellegű néhány gyümölcsfával. Ahhoz, hogy el lehessen kezdeni az építkezést, telekrendezéssel kellett kezdenünk.

Megosztás:

Facebook
LinkedIn

Ajánlott bejegyzések:

Péczka Szilvia
Okleveles Építészmérnök

Örömmel segítem álmaitok otthonának kialakítását több éves itthon és külföldön szerzett építészeti tapasztalatommal. Legyen szó új építésről, átalakításról, bővítésről vagy korszerűsítésről. Összeszokott szakági tervező partnerekkel dolgozom együtt családi házak és társasházak tervezésén, akik munkáját is koordinálom. Bővebb információért keress a megadott elérhetőségeken.