egy bio-ház építésének története

Kíváncsi vagy, hogy állnak a munkálatok? Iratkozz fel, hogy értesíthessünk!

Szalmaházunk kitűzése

Pénteken megtörtént Szalmaházunk alapozásának kitűzése. Volt némi izgalom a Giro miatt, de végül sikeresen kikerültek a karók a sarokpontokra. Lássuk mi történt!

Nagyon vártuk már, hogy elkezdődjön a kivitelezés. Ennek egyik első lépése, hogy a geodéta kitűzi az alaptestek helyét.

Már rögtön az elején nehézségekbe ütközött a feladat: Pont abban az idősávban haladt át a városon a Giro futama, amikor a geodétánk érkezett. A település gyakorlatilag ketté lett vágva, átmenetileg megközelíthetetlenné téve a terciánkat.

A bringások továbbkerekezése után aztán végül megnyílt az út a telkünkhöz és sikeresen kikerültek a karók. Ez azt jelenti, hogy napokon belül elkezdődik a projekt megvalósítása és kb két hónapon belül elkészül az épület tartószerkezeti váza. Na de ne szaladjunk ennyire előre. Mi is történt most?

A kitűzés lézeres mérőeszközök segítségével történik, így akár milimiéter pontossággal ki lehet jelölni a szükséges pontokat és az építőiparban hírhedt derékszögeket is. 🙂

A telek speciális elhelyezkedése miatt kritikus fontosságú volt, hogy pontosan a tervezett helyére kerüljön az épület, meg tudjuk tartani az előírt minimum előkert méretet és hasznosítani tudjuk ezt a területet is későbbi esővíz tárolás céljára.

A geodéta az alaptestek külső sarokpontjait jelölte ki színes karók segítségével. Ezeket összekötve kirajzolódott az alapozás nyomvonala, mely mentén el lehet kezdeni majd az árkok ásását.

A leendő teraszunk egyik sarokpontja

Nagy feladat várt még ránk:

Meg kellett találnunk a kiváltandó szennyvíz és gáz csöveket illetve a telekom optikai kebelét. Sajnos mindhárom keresztezi a telkünket és természetesen pont a leendő épületünk alatt haladnak. Az első kettőt sikerült megtalálni, nagy valószínűséggel sértetlenül meg is ússzák az árkolást. A telekom kábel még hátra van. Ezzel a jövő héten kell megközdeni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ajánlott bejegyzések:

peczka-szilvia-epitesz

Bemutatkozás

Péczka Szilvia vagyok, okleveles építészmérnök.
Diplomámat a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem építész karán szereztem. Már tanulmányaim alatt igyekeztem minél több szakmai tapasztalatot gyűjteni, kipróbálni magam számomra új területeken, minél többet tanulni és ellesni a már gyakorló építészektől, tapasztalatokat gyűjteni.

A másik építész a családban.

Nochta Tamás vagyok, Szilvihez hasonlóan okleveles építészmérnök. Míg ő a kreatív, én a műszaki (és kocka) dolgokat kedvelem. Épületek tervezésével egyáltalán nem foglalkozom, sokkal inkább az építészet informatikai oldala érdekel: Hogyan tudunk hatékonyabbak lenni építészként az informatikai lehetőségek segítségével.

miert bio_covid

Miért bio? Egyáltalán milyen egy bio-ház?

A fogalom-meghatározás előtt azzal kezdeném, hogy nem a “trendi” elnevezés fogott meg, és terveztünk erre egy házat, hanem összeszedtük az elképzeléseinket, vágyainkat, amikhez ez a megnevezés egész jól passzol.

peczka-szilvia-epitesz

Péczka Szilvia vagyok,
Okleveles Építészmérnök

Örömmel segítem álmaitok otthonának kialakítását több éves itthon és külföldön szerzett építészeti tapasztalatommal, legyen szó új építésről, átalakításról, bővítésről vagy korszerűsítésről. 

Összeszokott szakági tervező partnerekkel dolgozom együtt családi házak és társasházak tervezésén, akik munkáját is koordinálom. 

Ha bármilyen kérdésed merülne fel, esetleg te is szeretnél egy energiatakarékos bio-házat a családodnak, keress bátran az alábbi elérhetőségeken:

Kövess a közösségi médiában!

Szalmaházunk kitűzése

Pénteken megtörtént Szalmaházunk alapozásának kitűzése. Volt némi izgalom a Giro miatt, de végül sikeresen kikerültek a karók a sarokpontokra. Lássuk mi történt!

Megosztás:

Facebook
LinkedIn

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ajánlott bejegyzések:

Péczka Szilvia
Okleveles Építészmérnök

Örömmel segítem álmaitok otthonának kialakítását több éves itthon és külföldön szerzett építészeti tapasztalatommal. Legyen szó új építésről, átalakításról, bővítésről vagy korszerűsítésről. Összeszokott szakági tervező partnerekkel dolgozom együtt családi házak és társasházak tervezésén, akik munkáját is koordinálom. Bővebb információért keress a megadott elérhetőségeken.